Trimesečni program Učinkovito hujšanje z zdravo prehrano in psihološkim svetovanjem

Trajne spremembe s transformacijo prehranskih in psiholoških vzorcev

Prehransko svetovanje, ki vključuje tudi psihološke vsebine je proces, ki vključuje analizo začetnega stanja, postavljanje ciljev in postopno vpeljavo sprememb. Tega se lotimo korak za korakom, na zabaven način, s katerim odrekanj, ki nam je znano iz diet, zamenjamo z odkrivanjem novih možnosti in dodajanjem pestrosti v naš življenjski slog. Je tudi proces spoznavanja sebe, učenja poslušanja svojega telesa in razumevanja prehranskih potreb in navad. Je pot, ki vodi k boljšemu počutju in dolgotrajnim spremembam, ki imajo vsesplošen pozitiven vpliv na kakovost našega življenja.

Namenjen je vsem, ki si želijo vzeti življenje v svoje roke, si povrniti dobro počutje, prekiniti začaran krog hujšanja in si ustvariti prehranski načrt, ki je optimalno prilagojen njihovim potrebam in življenjskemu slogu. Prehransko svetovanje je torej primerno za vse, ki si želijo spremeniti svoje prehranjevalne navade tudi preko spremembe emocionalnih vzorcev, si preko boljšega telesnega počutja ustvariti pozitivno samopodobo ter hkrati dolgoročno vlagati v svoje zdravje.

zdravo prehranjevanje_delavnice

Prednosti programa za učinkovito in zdravo hujšanje s psihološkim pristopom

Ključ do uspeha leži v pristopu. Program namreč ne sledi nobenim ozko opredeljenim dietnim zapovedim, temveč temelji na praktičnem pristopu, oblikovanem po meri posameznika. Kaj to pomeni? V okviru programa ne boste dobili jedilnika in seznama prepovedanih in dovoljenih jedi, temveč si boste svoj prehranski načrt izdelali sami. Dobili boste torej praktično znanje, orodja in recepte za zdravo prehrano, s katerimi si boste sami izoblikovali način, ki bo ustrezal vam in vašemu načinu življenja. Druga prednost pa leži v celostnem pogledu, pri katerem se dotaknemo še drugih življenjskih področij, ki so prav tako pomembna za ustvarjanje ravnotežja.

Pogledali bomo tudi koliko k prehranjevanju prispevajo naša čustva, kakšna je razlika med emocionalno in fiziološko lakoto ter kako na nas vplivajo omejujoča prepričanja. Vprašali se bomo kaj so naše globoke želje in potreb ter kako poiskati način za njihovo zadovoljitev, da ne bomo emocionalnih razočaranj, praznine in stresa odpravljali s hrano. Podrobneje se bomo seznanili z nešteto stresnimi sprožilci, ki na dnevni bazi stimulirajo našo potrebo po prekomernem emocionalnem hranjenju, da se boste znali na njih pripraviti in ustrezno odzvati. Na koncu bomo zelo konkretni v oblikovanju novih strategij in plana, ki nas bo korak za korakom povedel v novo življenje. Vse to bomo podprli z ozaveščanjem pomena telesa in tega kaj le to nosi v odvečnih kilogramih, zakrčenostih in bolečinah ter iskali udobje v gibanju, da bi se z drugačnim odnosom ponovno povezali z njim.

1653239

Svetovanje se izvaja v manjših skupinah do deset oseb ali individualno. Prednost skupinskega programa je med drugim tudi ta, da omogoča lažje doseganje ciljev, saj skupinska dinamika in podpora soudeležencev programa ter izmenjava izkušenj pripomorejo k izoblikovanju novih perspektiv. Delo v majhni skupini pa obenem dovoljuje, da je vsak posameznik deležen pozornosti, ki jo potrebuje za svoj napredek.

Namen trimesečnega procesa ni le učinkovito skupinsko hujšanje, ampak tudi pridobivanje znanja o zdravi prehrani ter osebnostna rast. Idealna telesna teža in dobro počutje sta odvisna od posameznikovega sprejemanja samega sebe in ne od indeksa telesne mase.

Kot udeleženec/-ka programa prehranskega in psihološkega svetovanja boste:
• postavili in dosegli cilje na zabaven način, ki vam bo povrnil moč
• delali na doseganju in ohranjanju idealne telesne teže
• razumeli in zmanjšali zasvojenost s hrano
• razširili znanje o novih živilih in kako jih vključiti v svojo zdravo prehrano
• pridobili motivacijo za spremembo svojih prehranjevalnih navad
• zmanjšati nivo stresa v vsakdanjem življenju
• povečali raven energije in razumeli povezavo med hrano, emocijami, potrebami in počutjem
• izvedeli, kako pripraviti okusne in zdrave obroke v kratkem času in ozavestili vaše psihološke vzorce povezane s prehranjevanjem
• se vsaj deloma osvobodili emocionalnih bremen in bolečin katere nosi vaše telo
• pridobili znanje, ki vam bo omogočalo zavedno sprejemanje odločitev glede prehrane

zdravo prehranjevanje_delavnice_2

Potek

Programi so poglobljeni, a hkrati zabavni, interaktivni in usmerjeni k doseganju praktičnih rezultatov. Skupinski program traja 12 tednov in vključuje eno tedensko srečanje po 2 h, tedenske napotke in izročke. Vsi programi so fleksibilni do te mere, da najbolje služijo interesom udeležencev in jih usmerjajo k napredku. Udeleženci so namreč tisti, ki v veliki meri sooblikujejo program.

Cena:

  • 12 tednov po 2 uri + 2 osebna coachinga = 420 eur
  • *program vključuje 1 uro individualnega prehranskega coachinga in 1 uro individualnega psihološkega coachinga.


Prijava na program

Ime (obvezno)

Priimek (obvezno)

E-Mail (obvezno)

Telefon


Z vami bodo:

• Romana Bizilj (health coach) ali Sara Jager (Integrative Nutrition Health Coach)
• Tanja Maljevac, psihodinamska psihoterapevtka
• Martina Mihić, fizioterapevtka

Dodatno nudimo tudi pakete individualnih coachingov:

• 5 psiholoških svetovanj/coachingov po 1 h– 180 eur (30 % popust)
• 5 prehranskih coachingov po 1 h – 180 eur (30 % popust)
• 10 prehranskih coachingov po 1 h – 300 eur (40 % popust)
• 10 psiholoških svetovanj/coachingov po 1 h – 300 eur (40 % popust)

Če se srečujete s kompulzivnim čustvenim prenajedanjem, motnjami hranjenja (bulimija, anoreksija itd.) ali pa se preprosto želite individulano pogovriti o težavah s težo lahko pridete na Psihološko svetovanje za zdravo prehranjevanje, hujšanje in pozitivno samopodobo. Če želite o svetovanju vedeti več kliknite tukaj!

Za vsa vprašanja in komentarje smo dosegljivi na elektronskem naslovu svetovanje@tanjamaljevac.si ali 041 341 125.