POVEŽIMO SE Z NARAVO, S SEBOJ IN MED SABO

V začetku avgusta se bomo v objemu notranjskih gozdov v osrčju Bloške planote povezovali z naravo, s seboj in med sabo.

 

Kako in kaj?

  • Z gozdnimi kopelmi, ki razvijajo in poglabljajo naš odnos z naravo (in s tem tudi s seboj in drugimi ljudmi) ter blagodejno vplivajo na naše zdravje in dobro počutje.
  • S povezovanjem s svojim telesom, s čimer bomo raziskovali svoj izraz ob polni prisotnosti (čuječnost). S spoznavanjem in občutenjem svojega telesa in njegovih sporočil, ki nam pomagajo pri vzpostavljanju ravnovesja med umom in telesom (vaje iz psihosomatike, ples in gibanje na sploh).
  • S povezovanjem med seboj – z delom v skupini in parih, sodelovanjem, soustvarjanjem in s tem razvijanjem potencialov za oblikovanje kakovostnih odnosov (vaje, pogovori, pripovedovanje zgodb, sobivanje, skupno kuhanje, ples …).

Dneve in večere nam bodo popestrili tudi delavnica spoznavanja užitnih divjih rastlin in kulinarično (so)ustvarjanje iz njih (Divji vrt), kratek »tečaj« šole preživetja v naravi (Šola preživetja Laris), večer ob ognju s peko na žerjavici in pripovedovanjem zgodb, večerni plesi bodisi zgolj za sprostitev in veselje bodisi za raziskovanje telesa in vzorcev premikanja skozi življenje s pomočjo plesa …

Vse dejavnosti so zasnovane tako, da poglabljajo povezovanje z naravo, s seboj in med sabo – in nas tako približujejo svojemu celostnemu jazu, temu, kar resnično smo.

Naše gnezdece bo prijeten hostel Old School Villa v Novi vasi, ki bo samo »naš« in kjer kuhajo odlično in so na splošno znani po izjemnem gostoljubju. Vas obdajajo prostrani cvetoči travniki in gozdovi, kjer bomo preživljali dneve (in tudi kak večer).

Kdo?

Program pripravljava vodnica gozdne terapije Mateja Gruden in psihoterapevtka Tanja Maljevac, soustvarjali pa ga bomo vsi, ki se bomo zbrali na Bloškem :-).

Kdaj?

5. avgust (začetek popoldne) – 9. avgust 2020 (konec po kosilu)

Koliko?

Cena: 210 evrov spanje in PP + 300 evrov program

Cena vključuje:

  • 4x spanje
  • 4x polni penzion
  • program (trije polni dnevi, en večer in eno dopoldne)

In še …

Rok za prijavo: 15. julij 2020

Popust za zgodnje prijave (do 25. junija 2020): 250 evrov (program)

Akontacija ob prijavi: 150 evrov

Največje število udeležencev: 16 / Najmanjše število udeležencev: 10

 

Za podrobnejše informacije in prijave nama pišite na e-naslova ali naju pokličite:

Mateja Gruden, mateja.gruden@magu.si, 041 691 852, www.skupajznaravo.si

Tanja Maljevac, svetovanje@tanjamaljevac.si, 041 341 125, https://tanjamaljevac.si/

 

Pri raziskovanju lastne in skupinske kreativnosti nam bodo pomagale zgodbe, slike ter ples. V njih bomo prelili notranje občutke, vsebine, impresije ter iskali avtentični izraz.

Avtor pesmi: Mateja Gruden