Povežemo se lahko tudi preko spleta

Situacija s katero se soočamo zaradi koronavirusa lahko v nas prebudi občutke izgube kontrole, tesnobe, anksioznosti ali celo panike. Vse skupaj lahko rezultira v spirali negativnih scenarijev ter vklapljanju naših nezavednih avtomatičnih preživetvenih mehanizmov.

Stres je sistem, ki zaradi soočanja s trenutno nevarnostjo izklopi (ali zmanjša njihovo delovanje) vse ostale ”nepotrebne sisteme”, med drugim tudi imunski sistem ter rast in razvoj celic. Prav te, pa v tem času najbolj potrebujemo. Dolgotrajen stres izčrpa naše energijske zaloge zato se lahko iz dneva v dan slabše počutimo, smo bolj utrujeni, ziritirani in se slabše spopadamo z nalogami ter življenjem nasploh. V tem obdobju je še bolj pomembno vzpostavljati ravnovesne med akcijo / strahom ter počitkom / sprostitvijo. Pri tem nam lahko pomagajo različne sprostitvene in druge tehnike.

 

V kolikor potrebujete pogovor, svetovanje, terapijo, v naslednjih tednih le te nudim tudi on-line, v obliki video klica preko Skypa / Vibra / Whatsappa. Za dogovor sem najhitreje dosegljiva kar na 041341125.

 

vir: https://www.facebook.com/bestyouevolution/

O stresu si lahko prebere nekaj več v spodnjih člankih:

 

Ključne besede: koronavirus, strah, panika, tesnoba, stres, negativni scenariji, imunski sistem, slabo počutje, utrujenost, psihoterapija na spletu, spletna psihoterapija, online psihoterapija, svetovanje, video klic, video call, sprostitvene tehnike.