psihoterapija Ljubljana_Tanja MALJEVAC

Vsakdo od nas včasih pride v obdobje, ki se čuti bolj intenzivno in težko. Včasih pomaga pogovor z nekom, ki nam pomaga našo zgodbo pogledati iz novega zornega kota ali pa nam le nuditi oporo skozi težavno obdobje!

Psihoterapija je namenjena:

■ Tistim, ki hočejo odpraviti en problem, ki jih psihično obremenjuje npr. težave z otrokom, konflikti v službi, strah pred letenjem itd. Ko vas bo dovolj žulil se boste odločili za prvi korak.

Psihoterapija je prostor za poglobljeno raziskovanje ozadja problemov!

■ Osebam nezadovoljnim s svojim življenjem, ki čutijo, da niso čisto oni, da življenje ni čisto ta pravo in da v polnosti ne izkoriščajo svojih potencialov. Ko začutite to ste pripravljeni stopiti na pot osebne rasti!

Psihoterapija je proces postopnega razvozlavanja klopčiča nezadovolstva, jeze, žalosti in depresije. Vedite, da se v sredini skrivata veselje in zadovoljstvo!

■ Posameznikom, ki imajo težave v komunikaciji s partnerjem, otrokom ali v službi.

Dobra komunikacija je veščina, ki odraža tebe takšnega kot si – pridi se soočit z osebnimi demoni, nesamozavestjo in pridobi veščine aktivnega poslušanja in asertivne komunikacije!

■ Ljudem katere depresija obdobno potegne v spiralo slabega telesnega in psihičnega počutja, cikliranje vedno enih in istih misli, izgubo volje ali strašanski nemir in razdražljivost.

Psihološka pomoč dobrega psihoterapevta nudi podporo pri iskanju odgovora na vprašanja kot so ”Kako iz depresije?” ter ”Kaj so vzroki, ki prožijo cikle depresije?”. Ob tem vam pomaga aktivirati svojo energijo, znanje, čustva, da se lahko izkopljete iz luknje nesmisla in nemoči.

■ Posameznikom katere je pogosto strah in doživljajo tesnobo v različnih situacijah. Tistim, ki so v brskalnike vnesli svoje simptome in naleteli na izraze kot so anksioznostna motnja, socialna aksioznost ali generalizirana anksioznostna motnja, pa ne vedo kako narediti naslednji korak.

Psihoterapija je eden od odgovorov na vaše težave –  je pot do življenja v katerem boste lažje zadihali, se bolj aktivno udejstvovali, veselili in lotili novih podvigov, ker  vas strah ne bo več blokiral in hromil.

■ Ljudem s težavami v odnosih.

Psihoterapija vam lahko pomaga pri razumevanju tega zakaj nekatere stvari v odnosih tako bolijo, zakaj reagiramo vedno enako ter pri vzpostavljanju boljše komunikacije. Kvalitetni odnosi temeljijo na ljubezni do sebe, drugega, življenja – kar nimaš sam ne moreš podariti drugim!

■ Osebam s težavami s težo (ki bi rade shujšale), negativno telesno samopodobo, kompulzivnim prenajedanjem in drugimi motnjami hranjenja kot so bulimija, anoreksija itd.

Psihoterapija prinese uvid kateri trigerji / sprožilci vplivajo na čustveno hranjenje, kako prekiniti začarani krog prenajedanja in samoobtoževanja, kako dobiti moč in samodisciplino za spremembe, ki prinesejo občutek samozavesti, zadovoljstva in udobja v lastnem telesu ter spremembe izgleda z izgubo telesne teže.

■ Osebam z diagnozami kot so depresija, manična depresija, anksioznost, obsesivno kompulzivna nevroza, narcistična, borderline in shizoidna osebnostna motnja itd. in tudi tistim, ki se tako samo počutite in še nimate nalepke :).

Zdravniške in samo predpisane diagnoze so lahko veliko breme – pridi ga odložit in postati človek pod diagnozo.

Kako poteka? 

Psihoterapija poteka enkrat tedensko po 60 minut. Dolžina celotne psihoterapevtske obravnave je odvisna od težavnosti motnje in zastavljenega terapevtskega cilja. Poleg tega se klienti, ki so vključeni v individualno psihoterapijo, lahko vključijo tudi v skupinsko psihoterapijo.

Lokacija

  • Ljubljana: Tržaška 2

Cenik

Psihoterapevtska ura (50 minut): 60,00/70,00 €
**Cena zavisi od trajanja svetovanja in ekonomske situacije posameznika. Znižanje cene je odvisno od individualne situacije in je stvar dogovora.

S psihoterapijo zdravimo težje duševne motnje in vsakodnevne osebne težave, ki vam grenijo življenje! Psihoterapija je pot do kvalitetnejšega življenja. 

Ime (obvezno)

Priimek (obvezno)

E-Mail (obvezno)

Telefon

Sporočilo (obvezno)