V februarju 2016 so v Mariboru potekale reprezentančne priprave za kadete in mladince Sabljaške zveze Slovenije. Priprav so se udeležili sabljači, ki so tekmovali na Evropskem mladinskem in kadetskem prvenstvu v Novem Sadu.

SABLJASKA ZVEZA SLOVENIJE

vir foto: http://www.sabljaska-zveza.si/

Na pet urni delavnici kjer sta se prepletali teorija in praksa smo pogledali kako je aktivacija možgan povezana z optimalnimi dosežki športnikov, kaj razlikuje trening championa od zmagovalca ter kako stresni in sprostitveni mehanizmih vplivajo na delovanje telesa. Udeleženci so preizkusili različne sprostitvene in aktivacijske tehnike (dihalne tehnike, progresivno mišično relaksacija, imaginacijo, vizualizacijo in različne hitre tehnike za sprostitev stresa).  Vprašali smo se tudi kako se preko svojega čustvovanja in mišljenja programiramo bodisi za uspeh ali neuspeh.

Cilj:

– razumeti kako stres (na tekmah, pomembnih dogodkih …) vpliva na možgane in telo ter kako zmanjšati njegov negativen vpliv,

– spoznati različne tehnike, ki pozitivno vplivajo na aktivacijo možgan (tako tudi posameziki vidijo katera je najbolj primerna za njih).

psiholoske priprave športnikov SABLJAŠKA ZVEZA SLOVENIJE


Psihološke priprave so primerne za skupine profesionalnih in amaterskih športnikov, ki bi radi v polnosti izkoristitili svoje potenciale, dosegali boljše rezultate, znižali nivo stresa in v športu uživali. Za delavnice pokličite na 041341125.